AKDAĞMADENİ DEVLET HASTANESİ

Güncelleme Tarihi: 13/09/2018

Rivahi
Rivahi KALAY

1976 yılında Isparta’da dünyaya geldi. İlk-orta öğrenimini Isparta’da tamamladı.

1994 yılında Ankara GATA TSK Sağlık Meslek Lisesinden mezun olup, Güneydoğu'da helikopter hemşireliği başta olmak üzere, ülkemizin değişik bölgelerinde görev yaptı.
Yüksek Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sosyal Hizmet Anabilim Dalı Aile Danışmanlığı bölümünde tamamladı.
Görevi esnasında akademik çalışmalarda da bulunan Kalay, psikoloji, sağlık eğitim programlarında eğitimini tamamladı.

Şehit, gazi ve yakınlarına yönelik başta olmak üzere,  madde bağımlılarının topluma kazandırılması için, bağımlılık, aile içi iletişim, sağlığa zararlı alışkanlıklardan korunma, aileye destek konularında çoğu dernek, STK ve teşkilatlarda, TSK da gönüllü danışmanlık yaptı,  seminerler düzenledi.  Gönüllü olarak dernek ve sağlık danışmanlıkları da yaptı.
Yerel gazetelerde sağlık, sosyal, psikoloji ve kültürel alanlarda köşe yazarlığı da yapan  Kalay 12/ 12 / 2017 tarihi itibariyle Yozgat Akdağmadeni Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü olarak atandı.